Bardzo przyjemne zestawienie smaków pomidora i marchewki w cieście makaronowym.Dodatek tych samych warzyw do przygotowania delikatnego sosu na bazie oliwy podkreśla jeszcze bardziej smak tego aromatycznego makaronu.Ten pomarańczowo-czerwony makaron o włoskiej nazwie "pipe rigate rosse"jest wyprodukowany na bazie surowców naturalnych, a kolor nadaje mu przecier marchewkowo-pomidorowy.Makaron po ugotowaniu ma rzeczywiście delikatny pomidorowy smak.Składniki:/2 osoby/160-200 g makaronu150-200 g pomidorków koktajlowych1 mała marchewka50 g mozarelli1 mała cebulaszczypiorek/ do dekoracji/2 łyżki oliwy z oliwekszczypta cukrusól, pieprz do smakuWykonanie:Nastawić wodę na makaron. Drobno pokrojoną cebulkę zeszklić na oliwie,dodać marchewkę pokrojoną w drobną kosteczkę i dusić ok 3 min /można dodać odrobinę wody z makaronu/. Pomidory pokroić i dodać do marchewki. Całość podgotować następne kilka minut, posolić, dodać odrobinę cukru. Ugotowany makaron /mój gotował się 6 min. /przecedzić i połączyć z warzywami. Dodać pokrojoną w kostkę mozarellę, pieprz i szczypiorek. Połączyć składniki i podawać.