Wykonanie
Dzisiaj przepis na
jajka proste, szybkie i moim zdaniem bardzo smaczne. Pewnie większości Was dobrze znane. Robię je nie tylko na Święta.A tak w ogóle to dopadł Was już świąteczno-poświąteczny jajkowstręt? Mnie nie dopadł, bo akurat
jajka, w jakikolwiek sposób przyrządzone
mogę wcinać z okazji Świąt, z innych okazji, jak i zupełnie bez okazji :)Polecam.
Składniki:6
jajek (talerz mam na 12 połówek)pęczek drobnego
szczypiorku2 łyżki
oliwy z oliweksól,
pieprz do smakudo dekoracji
majonez,
sos tatarski lub inny Wasz ulubiony
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrajamy wzdłuż na pół i wyjmujemy
żółtka.
Żółtka rozdrabniamy za pomocą widelca. Dodajemy do
żółtek drobno posiekany
szczypiorek,
oliwę z oliwek,
sól,
pieprz. Wszystko razem mieszamy i tak przygotowaną masą wypełniamy połówki
jajek.Można podawać z ulubionym sosem do
jajek np. tatarskim lub klasycznie z
majonezem.Smacznego ;)
Przepis dołączam do akcji Wielkanocne Smaki