Łatwy i szybki deser bez pieczenia. Można dodać inne owoce z puszki lub bakalie.Składniki na foremkę 23*23 cm:30 herbatników pełnoziarnistych750 ml mleka4 jajka200 g margaryny Bielskiej1 szklanka mąki pszennnejłyżeczka esencji waniliowej lub 2 opakowania cukru waniliowego1/2 szklanki cukru5 plastrów ananasa z puszkilukier i kolorowa posypka do dekoracji500 ml mleka zagotować z margaryną, cukrem, cukrem waniliowym. Resztę mleka wymieszać dokładnie z jajkami i mąką. Wlać na gotujące mleko, ugotować budyń (gotować około 3-4 minuty, mieszając). Foremkę wyłożyć papierem, ułożyć połowę herbatników. Ananasa pokroic na małe kawałki i wymieszać z masą. Gorącą wylać na herbatniki, przykryć resztą ciastek. Odstawić najlepiej na noc w chłodne miejsce. Przykryć ściereczką, aby górne herbatniki namokły. Polukrować i posypać posypką cukrową.