Wykonanie
Składniki na ciasto:2 szklanki
wody1 kostka
margaryny2 szklanki
mąki7
jajekWodę i
margarynę zagotować, dodać
mąkę i dalej gotować, rozcierając masę. Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno
jaja i ucierać mikserem. Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwę na średniej blaszce. Ja piekę na dużej blaszce od piekarnika i po upieczeniu kroję na pół. Piec ok. 30 minut w temp. 220 stopni C.Krem:2 szklanki
mleka2 łyżki
mąki pszennej i ziemniaczanej1
cukier waniliowy3 łyżki
cukru1 kostka
margaryny1.5 szklanki
mleka zagotować, w pozostałym
mleku rozrobić wszystkie składniki. Gdy
mleko będzie się gotowało, wlać i ugotować jak
budyń. Odstawić do ostudzenia.Gdy będzie już chłodne dodawać
margarynę i utrzeć na gładką masę.Ciasta przełożyć kremem, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.