Dzisiaj kolejny świąteczny przepis. Tym razem znowu na słodko. Keks z bakaliami, które idealnie pasuje na święta. Kto jeszcze nie robił to zachęcam, można upiec go parę dni przed świętami i zamrozić. Można też owinąć w folię, bo taki po trzech dniach jest najlepszy. Zapraszam !Składniki :* 2 szklanki mąki pszennej* 3/4 szklanki cukru* 2 łyżki cukru waniliowego* 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia* kostka margaryny* 4 jajka* pół szklanki mleka* miseczka bakali namoczonych we wrzątku bądź alkoholu obsypane mąkąPrzygotowanie :Utrzeć masło z cukrami. Dodawać po jednym jajku i mące z proszkiem do pieczenia. Wlać mleko i utrzeć na gładko. Dodać bakalie. Piec około godziny w 180 stopniach.Moja propozycja na przepis miesiąca grudzień 2013 ŚWIĄTECZNE NOWOŚCI