Wykonanie
Bułeczki
drożdżowe to mniej kalorycznawersja słodkości z okazjiTłustego Czwartku :)Szybkie i smaczne.Moje nadziane Nutellą oraz
serem i
marmoladą.Polecam:)
Skład:- 500 g
mąki pszennej- 4 łyżki
cukru- 20 g
drożdży- 250 ml
mleka- opakowanie
cukru waniliowego- 2
jajka- kopiata łyżka
margarynyMargarynę roztopić, odstawić na bok.Ciepłe
mleko wymieszać z
cukrem i
drożdżami.Dodać parę łyżek
mąki.Zostawić do wyrośnięcia na ok 15 minut.Dodać wszystkie pozostałe składniki,Zagnieść ciasto.Odstawić do wyrośnięcia na ok 30 minut w ciepłe miejsce.Po wyrośnięciu rozwałkować ciasto na ok 13 mm.Formować dowolne kształty.Przekładać dowolnym nadzieniemPiec ok 10 min w temp 200 stopni Celsjusza.Z podanej porcji wychodzi ok 15 sztuk