To chyba najprostsze w przygotowaniu ciasto, a w zasadzie to deser. Do przygotowania potrzebujemy tylko dwóch składników- krakersów i budyniu ugotowanego na mleku. Wykonanie jest tak proste, że zrobi je nawet dziecko w dziesięć minut. Polecam, kiedy macie mało czasu i puste szafki w domu. Z odrobiną lukru pomarańczowego i bakaliami prezentuje się dość ładnie.Składniki (foremka 24*24cm)34 krakersy solone1 l mleka+ 1 szklanka3 opakowania budyniu cytrynowego6 łyżek cukru100 g masłabakalie kandyzowane na lukier: łyżeczka wrzątku, cukier puder, sok z pomarańczyForemkę wyścielić papierem do pieczenia. Rozłożyć połowę krakersów. Litr mleka zagotować z cukrem i masłem. W szklance mleka rozpuścić budynie. Na mleku ugotować budyń. Gorący wylać na krakersy i rozłożyć resztę ciastek. Cukier puder, sok zpomarańczy i wrzątek utrzeć na lukier. Posmarować przestudzone ciasto i ułożyć bakalie. Odstawić na noc, aby ciasto stężało.