szybkie ciasto dla zapominalskich lub gdy nagle odwiedzą nas goście. smakuje zawsze i każdemu :) zwłaszcza dzieciom.ja piekłam wersje z żurawiną, równie dobrze można dodać kawałki czekolady, orzechy, rodzynki lub inne bakalie. można tez zrobić bez żadnych dodatków.szybko, smacznie, czego chciec więcej?składniki na 1 keksówkę1 szklanka maki pszennej1/2 szklanki maki kukurydzianej1 niepełna szklanka cukru4 duże jajka1 łyżeczka proszku do pieczenie3/4 kostki stopionego wystudzonego masłaskórka otarta z 1 cytrynydowolne bakalie garść lub dwie ( u mnie żurawina)szklanka cukru pudru i sok wyciśnięty z 1 cytryny na lukierjajka ubić z cukrem na biała masę. dodać make kukurydziana i pszenną wymieszane z proszkiem do pieczenia. dodać wystudzone masło i otarta skórkę z cytryny, dokładnie wymieszać. dodać bakalie. przełożyć do keksówki wyłożonej papierem. piec ok 40 minut w temp. 160 stopni.wystudzone ciasto polukrować.smacznego