Wykonanie
Szybkie do zrobienia i łatwe danie na obiad lub kolację. Nie wyobrażam sobie lata bez
grzybów z
jajkami, wiec teraz zrobiłam je sobie w wersji omletowej ze smacznymi dodatkami.*dla dwóch osób:Składniki:6
jajek6-7
maślaków (ewentualnie innych
grzybów, ostatecznie mogą być
pieczarki, ale to już nie to co leśny
grzyb)kawałek
zielonej papryki1/2
pomidoradwa krążki
cebuliszczypiorek2-3 ugotowane
ziemniakisólpieprzostra papryka2 łyżki
olejuCebulę posiekać,
grzyby pokroić w kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić
cebulę a następnie
grzyby, podsmażyć.
Pomidora obrać ze skórki, pokroić drobno,
paprykę pokroić w kosteczkę, dodać do
grzybów, przyprawić i smażyć.
Ziemniaki pokroić w plasterki i ułożyć na patelni pomiędzy warzywa i
grzyby, tak, aby
ziemniaki były na dnie.
Jajka roztrzepać, posolić i wlać na patelnię. Smażyć z jednej strony a kiedy góra zacznie się ścinać, złożyć na połowę. Można podać z surówką ze świeżych
pomidorów.