ßßß
Szybkie do zrobienia i łatwe danie na obiad lub kolację. Nie wyobrażam sobie lata bez grzybów z jajkami, wiec teraz zrobiłam je sobie w wersji omletowej ze smacznymi dodatkami.*dla dwóch osób:Składniki:6 jajek6-7 maślaków (ewentualnie innych grzybów, ostatecznie mogą być pieczarki, ale to już nie to co leśny grzyb)kawałek zielonej papryki1/2 pomidoradwa krążki cebuliszczypiorek2-3 ugotowane ziemniakisólpieprzostra papryka2 łyżki olejuCebulę posiekać, grzyby pokroić w kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić cebulę a następnie grzyby, podsmażyć. Pomidora obrać ze skórki, pokroić drobno, paprykę pokroić w kosteczkę, dodać do grzybów, przyprawić i smażyć. Ziemniaki pokroić w plasterki i ułożyć na patelni pomiędzy warzywa i grzyby, tak, aby ziemniaki były na dnie. Jajka roztrzepać, posolić i wlać na patelnię. Smażyć z jednej strony a kiedy góra zacznie się ścinać, złożyć na połowę. Można podać z surówką ze świeżych pomidorów.