Wykonanie
Naleśniki z
bananami polane
czekoladą to rodzaj dania za jakim przepadają moje dzieci, mówią o nich " niebo w gębie ", dlatego często je serwuje w moim domu .
składniki na 12 naleśników2 szklanki
mąki2
jajkaszklanka
mlekaszklanka
wody gazowanejszczypta
soli1 łyżka
cukru2 łyżki
oleju1 łyżka
masła do smażenia6
bananówtabliczka
czekoladyprzepisPrzesianą
mąkę ,
jajka,
mleko,
wodę,
sól, łyżkę
cukru i łyżkę
oleju miksujemy na gładką masę i odstawiamy na 20 minut .Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki bez dodatku tłuszczu , rozprowadzając je równomiernie na patelni .
Banany rozkrajamy w podłużne połówki .Do każdego naleśnika wkładamy połowę
banana i zwijamy naleśnik w rulon .Na patelni rozgrzewamy łyżkę
masła i podsmażamy z dwóch stron na małym ogniu tak przygotowane naleśniki .Tabliczkę
mlecznej czekolady rozpuszczamy w kąpieli
wodnej i tak rozpuszczona
czekoladą polewamy naleśniki .