Motywem przewodnim w tej potrawie jest mój ukochany szpinak . Wprost nie mogę się od niego opędzić i dodaję go do większości dań , które przygotowuję . Dobrze doprawiony szpinak smakuje rewelacyjnie .składniki na 4 porcjeopakowanie makaronu - rurkiopakowanie mrożonego szpinaku w liściach2 serki topione2 łyżki masła1 ząbek czosnkuszczypta gałki muszkatołowejsólpieprzprzepisMakaron gotujemy według przepisu na opakowaniu .Szpinak rozmrażamy , dusimy na maśle z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku , dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej , doprawiamy pieprzem i odrobiną soli .W osobnym garnku na gazie , rozpuszczamy serki topione z odrobiną wody . Gdy uzyskają konsystencję kremu , dodajemy do nich wcześniej przygotowany szpinak i wszystko mieszamy .Podajemy z gorącym makaronem .