Błyskawiczna i bardzo smaczna sałatka warstwowa z tuńczykiem może być doskonałą propozycją przekąski na domową imprezę i nie tylko. Idealnie komponuje się z ugotowanymi na twardo jajkami, czerwoną cebulą i żółtym serem a dopełnieniem smaku sałatki jest dobry majonez.składniki na 4 porcje2 puszki tuńczyka w sosie własnym2 czerwone cebule5 jajek ugotowanych na twardo300 g majonezu20 dag sera żółtegoprzepisCebulę kroimy w drobną kostkę, ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach.W kolejnym etapie warstwami układamy poszczególne składniki sałatki.Białka jajek ścieramy na dno salaterki, na warstwie białek układamy połowę startego żółtego sera, na ser kładziemy odsączonego z sosu własnego i rozdrobnionego tuńczyka, na warstwie tuńczyka rozprowadzamy majonez, warstwę majonezu posypujemy drugą połowę startego żółtego sera. Na ser układamy warstwę pokrojonej cebuli a na sam wierzch sałatki ścieramy na tarce o małych oczkach żółtkajajek .Sałatkę wkładamy na pół godziny do lodówki .