Wykonanie
Ta
sałatka jest bardzo znana, my ją uwielbiamy. :-) Kiedy znudzi się już w formie sałatki zmieniamy jej zastosowanie na pastę do
chleba. Mielimy w ble nderze na gładką masę albo po prostu mieszamy i wykładamy na
pieczywo. Układane kolejno w arst wy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wygląd u.
1 puszka
tuńczyka w sosie własnym1 mała
cebula1/2 puszki
kukurydzy3
ogórki kiszone100g
żółtego sera3 łyżki
majonezu3
jajka1.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek, oddzielamy
białka od
żółtek i osobno kroimy w drobną kostkę.2.
Tuńczyka i
kukurydzę odcedzamy z zalewy,
cebulę drobno siekamy,
ogórki kroimy w kostkę,
ser ścieramy na dużych oczkach tarki.3. Składniki układamy kolejno w miseczce:
białko,
cebula,
ogórek, 1/2 puszki
tuńczyka, 1 i 1/2 łyżki
majonezu,
żółty ser,
tuńczyk,
kukurydza,
ogórek,
majonez,
żółtko.