Wykonanie
Ta zupa należy do dań po których ciągle chce się jej więcej i więcej . Nie jest zbytnio sycąca , ale swoim smakiem i aromatem sprawia , że talerz szybko się opróżnia .
składniki na 4 porcje
włoszczyzna ( 2
marchewki ,
pietruszka , pół
selera , pół
pora ,
cebula , ząbek
czosnku )1
udko z kurczaka40 dag
pieczarek5 dużych
ziemniaków ziemniakówkilka
liści laurowychkilka ziaren
ziela angielskiego3/4 szklanki
śmietanynatka pietruszkisól i
pieprzprzepisObraną i opłukaną
włoszczyznę zalać w garnku 1 i 1/2 l wrzątku, gotować 20 min.Zobacz więcej na stronie: http://www.cojemy.pl/przepis-na/zupa-pieczarkowa-nr-2.htmlDo garnka wlewamy około 2 litrów
wody , dodajemy opłukane
udko z kurczaka , umytą i pokrojoną w kostkę
włoszczyznę i
ziemniaki , kilka
liści laurowych ,
ziele angielskie i
pieczarki pokrojone w plastry .Wszystko gotujemy do miękkości warzyw i
mięsa , doprawiamy
solą i
pieprzem . Zupę rozprowadzamy
śmietaną i podajemy z
natką pietruszki .