ßßß Cookit - przepis na Jak stracić 6 godzin życia? Zrobić tofu!

Jak stracić 6 godzin życia? Zrobić tofu!

nazwa

Składniki

Wykonanie

UWAGA! Post zawiera treści pornograficzne, wulgarne i religijne.
W ubiegłym tygodniu, na spotkaniu blogerów, dowiedziałam się, że muszę sobie ustalić target.
Jak koledzy z branży polecili, tak zrobiłam. Ustaliłam już sobie cholerną "grupę docelową". Kurwa mać.
I tak, wysłuchajcie mnie! Od dzisiaj o moich schabowych mogą czytać tylko faceci po czterdziestce, którzy mieszkają z żonami, nie mają własnego życia i masturbują się patrząc na zdjęcia Dody.
Reszta może opuścić bloga, dziękuję za współpracę.
Z myślą o tych, którym dedykuję tego bloga postanowiłam wrzucić przepis na domowy ser tofu . Robi się go straasznie długo, a wszystkie trudy wieńczy wytworzenie kilku litrów mleka sojowego, pół kilograma okary i 150g sera. Ale Wy i tak nie macie własnego życia, więc... co Wam szkodzi wypróbować?
Składniki na około 150g sera:
350g ziarenek soi
3 łyżeczki soli
2/3 łyżeczki kwasku cytrynowego
woda, dużo wody
Soję namoczyć. Zajmuje to około 20 godzin, a soja chłonie i chłonie, więc co kilka godzin dolewaj wody. Po 20 godzinach dokładnie odsączyć i taką namoczoną soję zmiksować z 3 litrami wody.
Przy użyciu gazy/szmaty/ściereczki* wycisnąć do dużego garnka wodę.
To, co jest w garnku to mleko sojowe. To, co na ściereczce - okara. Możecie ją wyrzucić, jest po prostu obrzydliwa.
Mleko zagotować (Przypominam, że sojowe kipi tak samo jak krowie, więc nie ruszajcie się z kuchni!) Zmniejszyć ogień, dodać sól, wymieszać i gotować przez 5 minut. Po tym czasie dodać kwasek cytrynowy i delikatnie wymieszać. Odstawić na 30 minut.
Następnie odcedzić mleko przez ścierkę i zostawić ser na 6 godzin żeby sobie odciekał. Co jakiś czas wyciskać ser.
*Tylko proszę, nie pielucha! Wiecie co dzieci robią z pieluchą?!
Zostanie mnóstwo innych rzeczy i ser. Ja nienawidzę mleka sojowego, więc część oddałam, część wylałam. Okarę wyrzuciłam. Marnacja pełną gębą.
Źródło:http://terazjedzmnie.blogspot.com/2012/12/jak-stracic-6-godzin-zycia-zrobic-tofu.html