Wykonanie
Uwierzcie mi na słowo - jest znakomita. Z prostych składników, szybka w przygotowaniu i zdecydowanie inna niż wszystkie. Przepis dostałam od Mamy - od razu trafił do
grona ulubionych przystawek. Jeśli lubicie
pieczarki, zachęcam do spróbowania!
Składniki:- 1/2 kg
pieczarek,- 200 g
cebuli, czyli mniej więcej 3 sztuki - małe,- 3
jajka ugotowane na twardo,- 4
ogórki konserwowe lub jeśli wolicie - kiszone,-
natka pietruszki,-
sól,
cukier,
pieprz - do smaku,- 2-3 łyżeczki
musztardy,-
majonez.
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i gotujemy przez ok. 5 minut.
Cebule kroimy w półksiężyce i sparzamy we wrzątku.
Ogórki kroimy w drobną kostkę,
jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach,
natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce (wszystkie powinny być ostudzone!), dodajemy
majonez,
musztardę. Przyprawiamy do smaku. Smacznego!