Wykonanie
Jakiś czas temu dostałam propozycję przetestowania
sosów Tarsmak. Myślałam, że będą to sosy takie typu do dań z grilla, jednak okazało się są to gotowe sosy obiadowe. Nie korzystam z takich gotowców, bo sama wolę ugotować. Jednak sosy miło mnie zaskoczyły bo w swoim składzie nie mają konserwantów.
Na pierwszy ogień poszedł sos Red Thai, który jest dosyć ostry, więc zdecydowałam się go zmieszać z sosem warzywnym.Sos warzywny w
pieczarkamiSkładniki:
woda,
cebula 18%,
koncentrat pomidorowy 15%,
pieczarka świeża 15%,
papryka czerwona i zielona 11%,
cukier,
olej roślinny,
sól,
skrobia modyfikowana,
ocet spirytusowy,
przyprawy.Sos ma dużo warzyw, widocznych gołym
okiem - plasterki
papryki i
pieczarek. Do smaku dodałam nieco
bazylii.
Sos Red ThaiSkładniki:
woda,
cebula 18%,
cukier,
olej roślinny,
ocet spirytusowy,
ogórki konserwowe 3% (
ogórki,
woda,
ocet spirytusowy,
cukier,
sól,
przyprawy m.in.
gorczyca),
skrobia modyfikowana,
sól,
przyprawy:
papryka słodka,
curry 0,6% (
kolendra, proszek
ryżowy,
sól, gorczNadaje się do dań kuchni azjatyckiej. W jego składzie są
przyprawy takie jak:
goździki,
kolendra,
chilli,
curry, ma ostry i charakterystyczny smak.
Sos pieczarkowySkładniki:
pieczarka świeża 35%,
woda,
cebula,
olej roślinny,
skrobia modyfikowana,
sól,
ocet spirytusowy,
cukier gorczyca,
żółtko jaja w proszku, guma ksantowa, guma guar, aromat,
przyprawy,
lubczyk suszony.
Sos o kremowej konsystencji i lekko pikantnym smaku, idealny do pulpetów, pieczenie,
ziemniaków,
makaronów,
kasz. Nie podabają mi sie te gumy w składzie, ale lepiej wybrać ten sos z półki sklepowej niż innych firm, które mają masę E..., E... i E... .Jeśli szukacie czegoś na obiad szybkiego, o przystępnym składzie i cenie, to myślę że z tych
sosów będziecie zadowoleni.