ßßß
Cookit - przepis na Paluszki rybne
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Paluszki rybne
Składniki
Dorsz
Sok z cytryny
Tymianek
Koperek
Sól
Pieprz
Jajko
Bułka tarta
Olej
Wykonanie
Ważne aby
ryba
na paluszki nie była wodnista. Najlepiej sprawdza się
dorsz
, który jest mięsisty. A jeśli mamy tylko taką
rybę
to lepiej zmielić
rybę
i z mielonego zrobic paluszki.
500g
dorsza
sok z cytryny
tymianek
,
koperek
sól
,
pieprz
1
jajko
bułka tarta
olej
Rybę
pokroić w dość grube paski, skropić
cytryną
, posolić, popieprzyć, przyprawić
ziołami
. Odstawić na kilka minut. A następnie obtoczyć w
jajku
i
bułce
i smażyć na
oleju
z każdej strony. Odsączyć.
Źródło:
http://ilovecooking92.blogspot.com/2013/08/paluszki-rybne.html
Przepisy powiązane
Dorsz w chrupiącej panierce
Dorsz w chrupiącej panierce
Dorsz w chrupiącej panierce
Dorsz w chrupiącej panierce
Dorsz w chrupiącej panierce
Składniki powiązane (0)