Wykonanie
Składniki:- opakowanie
mrożonego szpinaku- 2
piersi z kurczaka- 1
cebula- 1 kostka czosnkowa knorr-
sól i
pieprz-
olej do smażenia- 2 łyżki
masła- 1 łyżka
mąki pszennej- 250ml
mleka- 150g
sera pleśniowegoSposób przygotowania:1.
Piersi z kurczaka rozbijamy na kotlety, każdy solimy i posypujemy
pieprzem.2.
Cebulę pokrojoną smażymy na
oleju, dodajemy
szpinak, kostkę
czosnkową,
sól i
pieprz. Wszystko smażymy przez 15min. Następnie odsączamy
szpinak przez sitko, tak by powstała gęsta masa.3. Na każdy kotlet kładziemy masę
szpinakową, zawijamy w ruloniki i przekłuwamy wykałaczkami, aby lepiej się trzymały. Roladki smażymy na
oleju na złoty kolor.4. W rondelku rozpuszczamy
masło, dodajemy
mąkę i chwile przesmażamy, zalewamy
mlekiem i szybko mieszamy, żeby nie było grudek. Do gorącego sosu dodajemy pokrojony
ser, chwile gotujemy. Gotowe
mięso polewamy sosem.