ßßß Cookit - przepis na Kurczak faszerowany szpinakiem

Kurczak faszerowany szpinakiem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- opakowanie mrożonego szpinaku
- 2 piersi z kurczaka
- 1 cebula
- 1 kostka czosnkowa knorr
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mąki pszennej
- 250ml mleka
- 150g sera pleśniowego
Sposób przygotowania:
1. Piersi z kurczaka rozbijamy na kotlety, każdy solimy i posypujemy pieprzem.
2. Cebulę pokrojoną smażymy na oleju, dodajemy szpinak, kostkę czosnkową, sól i pieprz. Wszystko smażymy przez 15min. Następnie odsączamy szpinak przez sitko, tak by powstała gęsta masa.
3. Na każdy kotlet kładziemy masę szpinakową, zawijamy w ruloniki i przekłuwamy wykałaczkami, aby lepiej się trzymały. Roladki smażymy na oleju na złoty kolor.
4. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i chwile przesmażamy, zalewamy mlekiem i szybko mieszamy, żeby nie było grudek. Do gorącego sosu dodajemy pokrojony ser, chwile gotujemy. Gotowe mięso polewamy sosem.
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2011/07/kurczak-faszerowany-szpinakiem.html