Wykonanie
Składniki:- 2 duże
filety białej ryby- połowa
czerwonej papryki- kilka zielonych
oliwek- 1 ząbek
czosnku- 1 mała
cebula- 1
pomidor- 4 łyżki
sera ricotta- 1
marchewka-
oliwa z oliwek-
sok z cytryny-
sól i
pieprz- 1/2 szklanki
białego wina-
ryż-
currySposób przygotowania:1.
Rybę nacieramy
solą i
pieprzem, skrapiamy
sokiem z cytryny i odstawiamy na 15 min.2.
Cebulę i
czosnek siekamy,
paprykę i
marchewkę kroimy w paseczki, warzywa solimy i podsmażamy na
oliwie do miękkości, pod koniec podlewamy
winem, gotujemy do jego odparowania. Warzywa zdejmujemy z patelni.3.
Rybę podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone
pomidory i
oliwki, chwilę dusimy.4.
Ryż gotujemy wraz z łyżeczką
curry.5. Na talerz wykładamy
ryż, następnie wcześniej usmażone warzywa,
rybę,
ser ricotta, a na wierzch
pomidory z
oliwkami.