Wykonanie
Składniki:- 3
polędwiczki wieprzowe- 3
ogórki kiszone- 1 duża
cebula- kawałek
słoniny- kilka łyżeczek
musztardy-
sól i
pieprz-
olej do smażeniaSposób przygotowania:1.
Polędwiczki kroimy w mniejsze kawałki, które następnie rozbijamy na kształt kotletów.2. Każdy taki kotlet posypujemy
solą i
pieprzem, odwracamy na drugą stronę i smarujemy cienko
musztardą. Na każdy kotlet kładziemy po kawałku
ogórka i
słoniny pokrojone w słupki oraz kawałek
cebuli. Całość zawijamy jak roladki i przekłuwamy wykałaczkami, by podczas smażenia nie rozpadły się.3. Do głębokiej patelni wlewamy trochę
oliwy, układamy roladki i smażymy do miękkości, od czasu do czasu przewracając, by się nie przypaliły. Gotowe wykładamy na talerz, wyciągając wcześniej wykałaczki.