Wykonanie
Oto wspaniała propozycja na obiad lub imprezę. Pracy przy ich przygotowaniu mało, praktycznie
mięsko samo się robi. Jest to odskocznia od panierowanego schabika, pieczonego
kurczaka lub tradycyjnego sosu. Po prostu coś innego. W smaku lekko słodkie i pikantne. Mnie bardzo smakowało, choć nie przepadam za
mięsem na słodko. Polecam, koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI80 dag
polędwiczki wieprzowej;0,25 szklanki
oleju;0,50 szklanki pikantnego
keczapu;
sól i
pieprz;2
cebule.WYKONANIEPolędwiczkę myjemy i obieramy z błon i tłuszczu. Kroimy na plastry i delikatnie rozgniatamy ręką. Solimy i
pieprzymy.
Mięsko układamy w naczyniu żaroodpornym.
Cebulę kroimy w grubszą kostkę i posypujemy
polędwiczki. Z
oleju,
keczapu i
jagód przyrządzamy sos, którym polewamy
mięso. Naczynie przykrywamy albo oblepiamy folią aluminiową. Pieczemy w piecyku około 50 minut. Podajemy z
ryżem, albo z
bagietką.