ßßß Cookit - przepis na Otrębowy omlet przekładany gruszkami

Otrębowy omlet przekładany gruszkami

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
- 2 łyżki mleka
- 1 op. cukru waniliowego
*dodatkowo:
- 2 gruszki
- 2 łyżeczki cukru
- 3 kostki białej czekolady
Sposób przygotowania:
1. Gruszki obieramy, kroimy na małe kawałki i dusimy w garnku wraz z cukrem, aż zmiękną, od czasu do czasu mieszając.
2. Jajka lekko ubijamy trzepaczką, następnie dodajemy mleko, otręby, płatki owsiane, cukier waniliowy, delikatnie mieszamy.
3. Ciasto wylewamy na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, zmniejszamy ogień, smażymy na złoty kolor z jednej i z drugiej strony, uważać, by nie przypalić.
4. Omlet kroimy na równe trójkąty, przekładamy gruszkami, wierzch posypujemy startą czekoladą.
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2012/03/otrebowy-omlet-przekadany-gruszkami.html