Wykonanie
Składniki:- 2
jajka- 2 łyżki
płatków owsianych- 2 łyżki
otrąb pszennych- 2 łyżki
mleka- 1 op.
cukru waniliowego*dodatkowo:- 2
gruszki- 2 łyżeczki
cukru- 3 kostki
białej czekoladySposób przygotowania:1.
Gruszki obieramy, kroimy na małe kawałki i dusimy w garnku wraz z
cukrem, aż zmiękną, od czasu do czasu mieszając.2.
Jajka lekko ubijamy trzepaczką, następnie dodajemy
mleko,
otręby,
płatki owsiane,
cukier waniliowy, delikatnie mieszamy.3. Ciasto wylewamy na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, zmniejszamy ogień, smażymy na złoty kolor z jednej i z drugiej strony, uważać, by nie przypalić.4. Omlet kroimy na równe trójkąty, przekładamy
gruszkami, wierzch posypujemy startą
czekoladą.