Wykonanie
Myślę, że nie ma osób, które nigdy nie próbowały owsianki i prawdopodobnie każdy umie ją przyrządzić, ale dla pewności pokażę Wam dzisiejszy przepis na pyszną,
waniliowo-
wiśniową owsiankę. Wszystkie składniki się cudownie równoważą, a na dodatek jest super szybka w przygotowaniu. Śniadanie gotowe! :-)I suppose that everyone has eaten oatmeal at some moment of their lives and probably everyone can
make it, but - just to be sure -
today I'm going to show a recipe for a delicious, vanilla and cherry flavoured oatmeal. All ingridients work perfectly together, plus it's super quick to
make. Breakfast is ready! :-)
SKŁADNIKI:40 g
płatków owsianych (zwykłych - nie błyskawicznych !)150 – 200 ml
mleka (w zależności jak gęstą lubicie, ja zazwyczaj
daję 180 ml)5 – 7 rozmrożonych
wiśni1 – 2 łyżeczki
cukru waniliowego (według uznania)kostka
białej czekoladySPOSÓB WYKONANIA:
Wiśnie odsącz z soku, który powstał przy rozmrażaniu, a następnie zagotuj je razem z dodanym
cukrem waniliowym. Gotuj 2 – 3 minuty aż rozpuści się
cukier.(Mieszaj, żeby się nic nie przypaliło)
Płatki zagotuj z
mlekiem. Od momentu zagotowania
mleka cały czas gotuj mieszając jeszcze 3 minuty.Do owsianki dodaj
wiśnie z
cukrem i gotuj jeszcze minutę.Owsiankę wlej do miseczki, do środka włóż kostkę
czekolady, a całość polej wcześniej odsączonym
sokiem.•••INGRIDIENTS:40g oats (not instant !)150 – 200 ml milk5 – 7 cherries1 – 2 tsp vanilla sugar1 piece of white chocolateMETHOD:Separate cherries and juice. Set aside the juice and boil the cherries with vanilla suger for 2 – 3, until sugar
melts.Boil milk with oats. Boil it for 3 minutes since the water boils.Add sugared cherries to oatmeal and boil for the next minute.
Pour the oatmeal into a bowl, add chocolate and the cherry juice.