Składniki:- 250g surowego łososia- 1 ząbek czosnku- 1 awokado- 1/2 małego kubeczka jogurtu naturalnego- 1 op. Pomysł na Papirus z czosnkiem i ziołami- sól i pieprz- rukola- kilka pomidorów koktajlowychSposób przygotowania:1. Pozbywamy się skóry z łososia, następnie lekko go solimy i pieprzymi, mielimy w blenderze. Formujemy małe kotleciki, układamy na przeciętym na pół papirusie (każdy na osobnym kawałku papirusa), smażymy na suchej patelni.2. Awokado obieramy miksujemy z czosnkiem, jogurtem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.3. Na talerzu układamy świeżą rukolę z pomidorkami koktajlowymi, kładziemy usmażone medaliony łososiowe, na każdy nakładamy po łyżeczce dipu awokadowego. Można podawać z dzikim ryżem.