Wykonanie
Składniki:- 3 opakowania zupek chińskich- 1 pojedynczy
filet z kurczaka- 4
pieczarki- 2-3 łyżki
sosu sojowego ciemnego- 1 łyżka
sezamu- szczypta
słodkiej papryki i
chilli- 1/2
cebuli-
sól i
pieprz-
olejSposób przygotowania:1.
Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy
solą,
pieprzem,
papryką, odstawiamy na chwilę.2.
Cebulę drobno siekamy,
pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.3. W woku nalewamy trochę
oleju, podsmażamy
cebulę, następnie dodajemy
kurczaka,
pieczarki, dusimy do miękkość, podlewamy
sosem sojowym.4.
Makaron wkładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem, gdy będzie miękki odcedzamy(bez przypraw).5.
Makaron dodajemy do
mięsa, wsypujemy
sezam, chwilę smażymy.Inspiracja: Bake&Taste