Wykonanie
Składniki:- 1/2 szklanki sropionego
masła- 2
jajka- 1 łyżka
cukru- 1 szklanka
maślanki- 1 szklanka
mąki pszennej- 1 szklanka
mąki kukurydzianej- 1/2 łyżeczki
sody- 1/2 łyżeczki
soli- 2 długie
parówkiSposób przygotowania:1. Do miski wsypujemy
mąki,
sodę,
sól, mieszamy. Roztopione i ostudzone
masło wlewamy do miski, dodajemy
cukier,
jajka,
maślankę, miksujemy. Następnie dodajemy suche składniki, nadal miksujemy na gładką masę.2. Do foremek, wyłożonymi papilotkami nakładamy ciasto na wysokość 3/4 foremki.
Parówki kroimy na długość ok. 3 cm, wkładamy po jednym kawałku da każdej muffiny.3. Muffiny pieczemy ok. 20-25 min. w 200 stopniach. Podajemy z
ketchupem.