Wykonanie
Składniki:- 1 op. gotowego gnocchi- 1 puszka krojonych
pomidorów- 2 ząbki
czosnku- 1 mała
cebula- 100g
sera lazur- 1 łyżeczka
suszonego oregano- 1 łyżeczka suszonej
bazylii- 2 łyżki
oliwy-
sól i
pieprzSposób przygotowania:1. W garnku podsmażamy na
oliwie posiekaną
cebulę i
czosnek, następnie dodajemy
pomidory z puszki, 1/2 szklanki
wody, suszone
zioła, gotujemy ok. 10 min. Przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem, wrzucamy gnocchi i gotujemy ok. 3 min, by lekko zmiękły i wchłonęły sos.2. Całość wykładamy do żaroodpornego naczynia, układamy plasterki
sera, zapiekamy w piekarniku, ok. 15-20 min. w 180 stopniach, aż gnocchi zmięknie, a sos zgęstnieje.