Wykonanie
Składniki:- 1
cebula- 1 ząbek
czosnku- 1
marchew- 2 łyżeczki
curry- 1 łyżka
oleju- 100ml
mleka kokosowego- 50g
masła orzechowego- 400ml
bulionu warzywnego- 2 łyżeczki
curry- 100g
świeżego szpinaku- 1/2 puszki krojonych
pomidorów- szczypta
chili-
sól i
pieprzSposób przygotowania:1. Zmiażdżony
czosnek i posiekaną
cebulę podsmażamy na
oleju, następnie dodajemy
curry, trochę
pieprzu,
chili,
marchew obraną i pokrojoną w plasterki, chwilę smażymy. Dodajemy
pomidory,
bulion, gotujemy ok. 20 min.2. Następnie wrzucamy
szpinak,
masło orzechowe, wlewamy
mleko kokosowe, gotujemy kilka minut, aż
szpinak zmięknie, przyprawiamy jeszcze do smaku
solą i
pieprzem.Inspiracja: In cooking we trust