Wykonanie
Składniki:- 4 łodygi
zielonych szparagów- 2 garści
świeżego szpinaku- 1/2 szklanki mrożonego lub świeżego
zielonego groszku + do dekoracji- 2 ząbki
czosnku- 3 łyżki
ziaren słonecznika + do dekoracji- 3 łyżki
parmezanu- 100ml
oliwy-
sól i
pieprz-
makaron-
pomidorki koktajloweSposób przygotowania:1.
Szparagi obieramy i gotujemy z
groszkiem w osolonej wodzie do miękkości. W blenderze miksujemy wszystkie składniki, czyli
szpinak,
szparagi,
zielony groszek,
czosnek,
parmezan,
oliwę,
słonecznik. Na końcu przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.2.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, mieszamy z pesto, podajemy z
pomidorkami.Inspiracja:buszujacawkuchni