ßßß Cookit - przepis na Makaron z zielonym pesto

Makaron z zielonym pesto

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 4 łodygi zielonych szparagów
- 2 garści świeżego szpinaku
- 1/2 szklanki mrożonego lub świeżego zielonego groszku + do dekoracji
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki ziaren słonecznika + do dekoracji
- 3 łyżki parmezanu
- 100ml oliwy
- sól i pieprz
- makaron
- pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:
1. Szparagi obieramy i gotujemy z groszkiem w osolonej wodzie do miękkości. W blenderze miksujemy wszystkie składniki, czyli szpinak, szparagi, zielony groszek, czosnek, parmezan, oliwę, słonecznik. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, mieszamy z pesto, podajemy z pomidorkami.
Inspiracja:buszujacawkuchni
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2014/05/makaron-z-zielonym-pesto.html