Składniki:- 5 białek- 180ml mleka 3,2%- 170g masła- 4g soli- 315g mąki pszennej- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 250g cukru*dodatkowo- ok. 250g malin- 2 łyżki mąki pszennej- 2 łyżki cukru- cukier puder do posypaniaSposób przygotowania:1. Białka i mleko wlewamy do miski, chwilę miksujemy. Do drugiej miski wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz z solą, dodajemy miękkie masło i cukier. Wszystko miksujemy stopniowo wlewając białka z mlekiem.2. Gdy masa będzie jednolita przelewamy ją do keksówki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. Owoce mieszamy z dwiema łyżkami cukru i mąki, wysypujemy na ciasto i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopnia na ok. 60 min. (do suchego patyczka).3. Gotowe i ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.