Składniki:- 1/2 słoika suszonych pomidorów w oleju- ok. 100g świeżego szpinaku- 1 cebula- 200g ryżu do risotto- 2 ząbki czosnku- 3 łyżki masła- ok. 1/2 litra bulionu- 3 łyżki startego parmezanu+do posypania- sól i pieprzSposób przygotowania:1. W garnku rozpuszczamy 2 łyżki masła, podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodajemy ryż, chwilę smażymy, porcjami wlewamy bulion do momentu całkowitego wchłonięcia płynu i miękkości ryżu.2. Pod koniec dodajemy umyty i pokrojony szpinak oraz małe kawałki pomidorów, chwile gotujemy.3. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Risotto zestawiamy z palnika, mieszamy z pozostałym masłem i parmezanem.4. Wykładamy na talerze, można posypać startym parmezanem.