Wykonanie
Składniki:- 250g
filetu z kurczaka- 1 szklanka
kaszy bulgur- 100g
sera lazur- 6 połówek
suszonych pomidorów w
oleju- ząbek
czosnku- 1 łyżka
koncentratu pomidorowego- 1/2 łyżeczki suszonej
bazylii- 1/2 łyżeczki
suszonego oregano- 1/2 łyżeczki
chili- 1/2 łyżeczki
słodkiej papryki-
sól i
pieprz-
natka pietruszkiSposób przygotowania:1.
Ser kroimy w kostkę,
pomidory w paski.
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.2.
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy
bazylią,
oregano,
chili,
solą i
pieprzem, wstawiamy do lodówki na 15 min.3. Na łyżce
oliwy z
pomidorów podsmażamy posiekany
czosnek, następnie dodajemy
mięso. Gdy
kurczak będzie prawie gotowy wrzucamy
pomidory, posiekaną
pietruszkę, koncentrat, chwilę smażymy. Później dodajemy ugotowaną
kaszę, przyprawiamy do smaku
solą,
pieprzem,
słodką papryką.4. Ściągamy z palnika, mieszamy z
serem i wykładamy na talerze.Inspiracja: panismaczna