Wykonanie
To jest coś co jest pyszną przystawką na każdą okazję . Jak również może grać role pasty śledziowej na kanapki . Różnorodność tego tatara jest niezliczona ,ponieważ w zależności od smaku można dodać dodatki i charakter dania ulega zmianie. Tak więc jest o prawie umiwersalne danie . Oczywiście jest to moje zdanie.
Składniki8 płatów
śledzia niesolonego3
ogórki małosolne2
cebule średnie2
jajka1 płaska łyżeczka
pieprzu czarnego1/2 łyżeczki
soli1/2 szklanki
oleju ( ja używam rzepakowego)sok z 1/2
cytryny.Wykonanie1 .
Jajka ugotować na twardo ,obrać i ostudzić .Pokroić w drobną kostkę.2 . Umyte płaty
śledziowe wysuszyć i pokroić w drobną kostkę . Można zmielić na maszynce do
mięsa.3 .
Ogórki i
cebule pokroić w drobna kostkę4 . Kawałki
śledzia przełożyć do miski ,dodać resztę produktów i dokładnie wymieszać .Jeśli potrzeba można doprawić
solą i
pieprzem