ßßß Cookit - przepis na Filet faszerowany warzywami

Filet faszerowany warzywami

nazwa

Wykonanie

Filet z kurczaka faszerowałam na rożne sposoby. I zawsze wychodził zjadliwy. Dlatego pomyślałam ,dlaczego by nie spróbować z warzywami . Takimi od wieków u nas- w Polsce ,używanymi.
Nawet całkiem niezle smakował.
Składniki na 4 rolady
4 pojedyńcze filety drobiowe
cebula
1/4 główki kapusty czerwonej
2 marchewki
10 cm pora
1/2 natki pietruszki
1/4 kapusty pekińskiej
1 łyżka musztardy ostrej
1 szklanka wody lub rosołu
oliwa
Panierka
1 jajko
5 łyżek płatków kukurydzianych
sól ,pieprz
Wykonanie
Krok 1 . Warzywa umyć i osuszyć . Cebulę,marchewki i por pokroić w paski ok 3cm. Kapusty poszatkować.Natkę posiekać drobno .
Krok 2 . Umyte i osuszone filety rozbić na cienkie płaty. Doprawić pieprzem i solą z każdej strony.
Krok .3 Rozgrzać oliwę w rondelku i wrzucać w kolejności : marchewkę, zamieszać i podsmażyć ok 2 minut, cebulę ,zamieszać,kapusty ,zamieszać . Wlać wodę i poddusić ok 5 minut.
Warzywa nie muszą być miękkie .
Krok 4 . Przełożyć warzywa do miseczki (bez sosu który został po duszeniu) dodać musztardę ,wymieszać . Popróbować jeśli potrzeba doprawić przyprawami .
Krok 5 . Na rozbity kotlet układać warzywa ,rozprowadzić i zwinąć.
Krok 6 . Jajko rozkłucić widelcem. Rozgnieść płatki na drobno ,wsypać na talerz i doprawić ,solą i pieprzem. Roladki moczyć w jajku a potem obtoczyć w płatkach i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
na złoty kolor.
Źródło:http://eligotowanie.blogspot.com/2013/04/filet-faszerowany-warzywami.html