Wykonanie
Składniki :3
żółtka2
białka250 g
mascarponecukier 1/3 szklankipodłużne
biszkoptykawabrandykakao nie słodzonePrzygotowanie :Zaparzam
kawę - szklankę ( u mnie 3 łyżeczki ). I studzę.
Żółtka z
cukrem miksuję na puszystą masę.Dodaję
serek mascarpone i ponownie miksuję.Ubijam pianę z dwóch
białek i dodaję do masy, delikatnie dokładanie mieszam.Do wystudzonej
kawy dolewam
brandy ( nie wiem ile bo nalałam z butelki ,ale na tyle sporo by po spróbowaniu
kawy brandy było mocno wyczuwalne.)
Biszkopty zanurzam w
kawie i układam w naczynku - u mnie pucharki, na
biszkopty masę i ponownie
biszkopty i masa.Posypuję
kakao. I wstawiam do lodówki na min. 5 godzin.I gotowe :)p.s z podanych porcji wyszły mi 4 pucharki z podwójnymi warstwami.
Jajka sparzyłam. Ale nie ubiła mi się piana więc wzięłam nowe czyli
żółtka miałam sparzone,
białka nie.