Wykonanie
A teraz coś pysznego dla amatorów
kurczaka.
Kurczak szu szu smakuje trochę inaczej niż tradycyjny kotlet z
kurczaka. Cechuje go mięciutka skorupka i czosnkowa nutka :) się mi zrymowało :) serdecznie polecam :)
Składniki:60dkg
filetów z kurczakaZalewa:3
żółtka3 czubate łyżki
mąki ziemniaczanej3 łyżki
oliwy2 łyżki
maggi1 łyżeczka
cukru1 łyżeczka
soli lub
vegety2 - 4 ząbki
czosnku2 łyżki
śmietanyDodatkowo:
Olej do smażenia
Filety z kurczaka kroimy na niewielkie kawałki.
Czosnek obieramy i przeciskamy lub miażdżymy. Następnie umieszczamy w wysokim naczyniu z pozostałymi składnikami na zalewę i miksujemy.
Do szczelnego pojemnika wlewamy zalewę, dodajemy kawałki
kurczaka, tak aby były całe zanurzone w zalewie. Pojemnik zamykamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Kotleciki pieczemy na
oleju na złoty kolor :)
R E K L A M A