Danie z kolendrą to jedno z tych fajnych dań, które doskonale nadają się na wszelakie imprezy, jako danie na ciepło. Można je przyrządzić wcześniej i tylko przed podaniem podać. Można go także przyrządzić jako danie jednogarnkowe, wszystko zależy od garnka i fantazji kucharza :)Składniki:500g fileta z kurczaka4 łyżki oliwy2 papryki (każda inny kolor)1 cebula1 puszka czerwonej fasolki1 puszka kukurydzy1 puszka pomidorów lub ½ kg świeżych pomidorów (sparzonych i obranych ze skórki)1 łyżeczka oregano1 łyżeczka kolendry (mielonej)Ok. 1 łyżeczka solipieprzFilety z kurczaka kroimy na cienkie paseczki, a następnie wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy kolendrę i oregano. Jeszcze chwilę smażymy.Osobno w garnku dusimy pokrojoną w kosteczki paprykę, cebulę i pomidory. Gdy jarzyny będą miękkie dodajemy do nich mięso, a następnie odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Całość solimy, pieprzymy i zagotowujemy.Podajemy z pieczywem, makaronem albo samo :) Zawsze smakuje pysznie :)R E K L A M A