ßßß
Składniki:1 kg cukinii120 g sera feta120 g bułki tartejpęczek koperkupieprzsólmąkaoliwa z oliwekPrzygotowanie:Cukinię umyj dokładnie i osusz ręcznikiem papierowym. Na grubej tarce zetrzyj całą cukinię, posól ją delikatnie, wymieszaj i odstaw na 2 godziny by puściła soki.W między czasie zetrzyj na tarce o grubych oczkach ser feta i posiekaj koperek. Po dwóch godzinach odsącz cukinie i mocno wyciśnij by usunąć nadmiar soku. Do miski dodaj ser, koperek, bułkę tartą odrobinę pieprzu i dokładnie wymieszaj by powstała jednolita masa.Na patelni rozgrzej oliwę. Z masy uformuj placuszki obtocz je w mące i smaż po 2-3 minuty z każdej strony aż nabiorą rumianego koloru. Gdy będą gotowe odcedź je na ręczniku papierowym i podawaj póki gorące z dodatkiem sosu czsonkowego lub czosnkowo-koperkowego.Smacznego!!!
I jak Ci się podoba przepis?Skomentuj proszę a najlepiej przygotuj i podziel się z nami swoją opinią.Incoming search terms: