Wykonanie
makaron, najlepiej
razowy2- 3 łyżki
jogurtu naturalnego2 łyżki
śmietanki kremówki250 g
kurekśrednia
cebulaząbek
czosnku15 g
masłałyżeczka
soliszczypta
pieprzuMakaron ugotować al dente.
Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na
maśle.
Kurki oczyścić, większe
grzyby rozdrobnić. Na patelnię z
cebulą wrzucić
kurki, zalać 1/3 szklanki
wody, przykryć pokrywą na 5- 7 minut. Zdjąć pokrywę, dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek,
sól i
pieprz. Połowę zawartości patelni włożyć do malakserka, zmiksować z
jogurtem i kremówką. Przełożyć na patelnię, wymieszać i przełożyć na dwa talerze razem z
makaronem. Smacznego!