1 i 1/2 szklanki mąki4 łyżki kakaołyżeczka cynamonułyżeczka przyprawy do piernika1/2 szklanki cukru3/4 łyżeczki sodyszczypta soli1/2 szklanki olejułyżeczka octu1 szklanka mlekałyżka płynnego mioduWszystkie składniki energicznie wymieszać w misce, nalewać do papilotek (około 15) do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.krem:50 g gorzkiej lub mlecznej czekoladyłyżka cukru pudru200 g serka mascarpone lub twarogu serniowegoCzekoladę połamać na kostki, rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzuć. Dodać cukier puder i serek, wymieszać (lub zmiksować) na gładką masę.dodatkowo:kolorowe drażeokoło 50 g białej czekoladyokoło 30 g gorzkiej czekoladyNa każdą wystudzoną babeczkę nakładać porcję kremu, delikatnie rozsmarowywać. W dwóch naczyniach rozpuścić- oddzielnie- białą i gorzką czekoladę, umieścić w rękawie cukierniczym lub foliowym woreczku z nacięciem na rogu. Na warstwie kremu umieszczać kropelki białej czekolady, a po jej zastygnięciu kropeki gorzkiej, jako źrenice. Między nimi ułożyć draże (w formie nosów). Smacznego!