Wykonanie
Proste w wykonaniu ciasto- raffaello bez pieczenia. Słone
ciastka przełożone są
budyniem z
wanilią i wiórkami, a wszystko tworzy pyszny,
kokosowy blok. Ciasto ma delikatny smak, więc można go przełamać kwaskowatym
dżemem lub świeżymi
owocami. Smakuje najlepszy chłodzony przez całą dobę. A w smaku przypomina dobrze znane pralinki ;)
14- 16
krakersów lub
herbatnikówopakowanie budyniu
śmietankowego (40 g)50 g miękkiego
masła1 i 3/4 szklanki
mleka150 g
wiórków kokosowych3- 4 łyżki mielonych
migdałów2 łyżeczki
cukru z
waniliąszczypta
solimleko do namaczania
ciastekW 1/4 szklanki
mleka rozmieszać
budyń, resztę zagotować i połączyć, wystudzić. Zmiksować z
masłem na gładką masę, dodać
migdały,
cukier z
wanilią,
sól i wiórki, wymieszać. Układać warstwami po 2
ciastka, namaczać smarować masą budyniową- tak postępować aż do wykończenia masy. Chłodzić minimum 3 godziny. Smacznego!