ßßß Cookit - przepis na Raffaello bez pieczenia

Raffaello bez pieczenia

nazwa

Wykonanie

Proste w wykonaniu ciasto- raffaello bez pieczenia. Słone ciastka przełożone są budyniem z wanilią i wiórkami, a wszystko tworzy pyszny, kokosowy blok. Ciasto ma delikatny smak, więc można go przełamać kwaskowatym dżemem lub świeżymi owocami. Smakuje najlepszy chłodzony przez całą dobę. A w smaku przypomina dobrze znane pralinki ;)
14- 16 krakersów lub herbatników
opakowanie budyniu śmietankowego (40 g)
50 g miękkiego masła
1 i 3/4 szklanki mleka
150 g wiórków kokosowych
3- 4 łyżki mielonych migdałów
2 łyżeczki cukru z wanilią
szczypta soli
mleko do namaczania ciastek
W 1/4 szklanki mleka rozmieszać budyń, resztę zagotować i połączyć, wystudzić. Zmiksować z masłem na gładką masę, dodać migdały, cukier z wanilią, sól i wiórki, wymieszać. Układać warstwami po 2 ciastka, namaczać smarować masą budyniową- tak postępować aż do wykończenia masy. Chłodzić minimum 3 godziny. Smacznego!
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/10/rafaello-bez-pieczenia.html