Miałam dziś bardzo ochotę na coś słodkiego! Mimo zmęczenia po pracy zdecydowałam się na ciasto bez pieczenia:) Jest to mój sprawdzony przepis- zawsze się udaje!Składniki:2 duże paczki herbatników2 budynie waniliowe lub śmietankowe2 łyżki mąki ziemniaczanej1 litr mleka3/4 szklanki cukru1 cukier waniliowy200 g masła200 g wiórków kokosowych do masy (odłożyć ok 50 g do posypania wierzchu ciasta)PrzygotowanieZ 1 litra mleka odlewam pół szklanki, resztę przelewam do garnka. Do odlanego mleka dodaje budynie oraz 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Razem mieszam. Pozostałe mleko gotuje z cukrami. Po zagotowaniu mieszam z budyniem Studzę.Miękkie masło miksuje, dodając po łyżce budyniu. Wsypuje około 150 g wiórków kokosowych i mieszam. Blachę wykładam papierem do pieczenia.. Układam warstwy po kolei: herbatniki- krem- herbatniki- krem- herbatniki- krem- 50 g wiórek kokosowych. Ciasto przykrywam i odstawiam do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Smacznego