Wykonanie
Ciasto snickers, jest bardzo łatwe w przygotowaniu więc polecam każdemu. Robiłam w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm.
Składniki:duża paczka
herbatników2 budynie
śmietankowe jeżeli bez
cukru to dodać 4 łyżki + kopiasta łyżka
mąki ziemniaczanej800 ml
mleka1 kostka miękkiego
masłamała puszka kajmaku
orzechy włoskieWykonanie:Ugotować
budyń razem z dodatkiem
mąki ziemniaczanej, odstawić go do całkowitego wystygnięcia.
Masło utrzeć i dodawać po łyżce budyniu dalej miksując. W blaszce wyłożyć co najmniej jedną warstwę folii aluminiowej a na nią jedną warstwę
herbatników, 1/3 masy, przykryć
herbatnikami następną 1/3 masy przykryć
herbatnikami i pozostałą masą wszystko zakryć
herbatnikami. Na wierzch ciasta wylać kajmak i posypać posiekanymi
orzechami. Przechowywać w lodówce.