Wykonanie
Składniki: ( na blachę o wym. 38cm na 25cm)1l
mleka,2 budynie
waniliowe bez
cukru,
śmietankowe,80g
cukru - 4 łyżki,2
żółtka,250g miękkiego
masła niesolonego,100g
wiórków kokosowych do masy budyniowej,30g
wiórków kokosowych do posypania góry ciasta,40g
płatków migdałów do masy budyniowej,20g
płatków migdałów do posypania góry ciasta,niecałe 2 paczki słonych
krakersów - u mnie wyszło 58 sztuk.Przygotowanie:Budynie ugotować -
żółtka wymieszać z proszkiem budyniowym w mniejszej ilości
mleka i dodać do gotującego się
mleka z
cukrem.
Budyń ostudzić (po lekkim odparowaniu przykryć folią spożywczą by na wierzchu nie zrobił się kożuch).
Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dodawać ostudzony
budyń, cały czas ucierać (miksować). Do masy dodać wiórki,
płatki migdałów i delikatnie łyżką wymieszać. Na blachę ułożyć warstwę
krakersów, położyć połowę masy, ułożyć drugą warstwę
krakersów i pozostałą masę. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi i
płatkami migdałowymi. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!!!