Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rozbieranie
udka z kurczaka z ...Dyniowa pokusa z
migdałami i ... »-pierś z
indyka 1,5 kg-
ser gouda 10 plastrów- pasztecik wieprzowy pokrojony w kosteczkę (po kostce dałam na jeden zraz)-
papryka żółtaSos warzywny do zrazów:-
papryka żółta 2 szt-jabłuszka duże 2 sztuki-
wino półwytrawne białe 150 ml-
sól-
pieprz biały mielony Kamis1. Pierś kroimy w plastry.2. Każdy plaster piersi posypujemy odrobinę
papryką słodką mieloną.3. Kładziemy po plastrze
sera gouda na to kawałek pasztecika i
paprykę żółtą.4. Zwijamy pierś i wykałaczkami spinamy.Sos warzywny:1.
Paprykę kroimy w paseczki wrzucamy na patelnie i jabłuszka pokrojone w połówki albo cwiartki .2.Dusimy razem, dodajemy zrazy i smażymy razem z
papryką i
jabłkami.3. W międzyczasie podlewamy
winem i nadal dusimy dodają
przyprawy które akurat chcemy dopasować, u mnie to
sól i
pieprz.4. Smażenie i duszenie zajęło mi godzinkę .5. Przełożyłam do naczynia ceramicznego i podałam.
niedziela, 10 listopada 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter