ßßß Cookit - przepis na Zrazy z indyka

Zrazy z indyka

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Rozbieranie udka z kurczaka z ...
Dyniowa pokusa z migdałami i ... »
-pierś z indyka 1,5 kg
- ser gouda 10 plastrów
- pasztecik wieprzowy pokrojony w kosteczkę (po kostce dałam na jeden zraz)
- papryka żółta
Sos warzywny do zrazów:
-papryka żółta 2 szt
-jabłuszka duże 2 sztuki
-wino półwytrawne białe 150 ml
- sól
-pieprz biały mielony Kamis
1. Pierś kroimy w plastry.
2. Każdy plaster piersi posypujemy odrobinę papryką słodką mieloną.
3. Kładziemy po plastrze sera gouda na to kawałek pasztecika i paprykę żółtą.
4. Zwijamy pierś i wykałaczkami spinamy.
Sos warzywny:
1.Paprykę kroimy w paseczki wrzucamy na patelnie i jabłuszka pokrojone w połówki albo cwiartki .
2.Dusimy razem, dodajemy zrazy i smażymy razem z papryką i jabłkami.
3. W międzyczasie podlewamy winem i nadal dusimy dodają przyprawy które akurat chcemy dopasować, u mnie to sól i pieprz.
4. Smażenie i duszenie zajęło mi godzinkę .
5. Przełożyłam do naczynia ceramicznego i podałam.
niedziela, 10 listopada 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/11/Zrazy-z-indyka.html