Wykonanie
PDF
Wiele potraw
mięsnych,
rybnych lub nawet
serów podaje się w panierce. Większość z nas używa do tego
mąki i/lub
bułki tartej. My w naszej kuchni używamy do tego
płatków kukurydzianych z dodatkiem przypraw. Oto przepis wyjawiający sekret panierki idealnej.Składniki:250 gr płatkow kukurydzianychłyżeczka mielonego
imbirułyżeczka
białego pieprzułyżeczka
soliłyżeczka
słodkiej paprykiPrzygotowanie:1.
Płatki mielimy w maszynce do
mięsa na sitku o grubych oczkach. Następnie przesiewamy panierkę do dwóch pojemników, aby oddzielić drobniejszą od grubszej.2. Do każdego z pojemników dodajemy po połowie przypraw.3. Panierujemy potrawy obtaczając je najpierw w drobnej panierce, następnie w
jajku a na koniec w grubej panierce.PORADA:
Mieszanki przypraw możemy dowolnie modyfikować w zależności od potrawy do której panierka ma być użyta.Smacznego!!!PDF