ßßß Cookit - przepis na Makowiec-japoński z jabłkami -Dzień Mamy

Makowiec-japoński z jabłkami -Dzień Mamy

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pomidorowa z nutą kardamonu i ...
Pączki na dzień mamy »
Makowiec-japoński z jabłkami -Dzień Mamy
Postanowiłam zrobić ciacho inne niż wszystkie. Wyszło przepyszne polecam . Właściwie Zrobiłam je na Dzień Mamy Więc polecam Dla wszystkich Mam z okazji Ich Święta :)
200 g maku mielonego BackMit
280 ml mleka
100 gram kaszy manny
130 g margaryny
2 szklanki cukru
2 łyżki miodu płynnego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 olejek migdałowy
2 duże jabłka
6 jajek
1 łyżeczka cukier waniliowy z prawdziwa wanilią Kamis
50 g suszonej żurawiny Royal Brand
100 g orzechy laskowe tarte BackMit
50 g migdały płatki
50 g morwa biała suszona możecie zakupić ją w www.gojishop.pl
Jagody goji w czarnej czekoladzie możecie kupić je w www.gojishop.pl
Najpierw zacznijmy od najłatwiejszego czyli- Do garnka wlewamy 250 gram mleka ( 1 szklanka) i wsypujemy suchy zmielony mak oraz miód płynny. Mieszamy do napęcznienia maku czyli koło 8 minut
Teraz miksujemy jaja z cukrem i cukrem waniliowym . Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ostudzony mak z olejkiem migdałowym , nadal miksujemy, dodajemy rozpuszczoną margarynę . Teraz dodajemy żurawinę orzechy laskowe , migdały płatki oraz morwę białą suszoną ( wcześniej pocięłam ją na połówki ) i mieszamy składniki łyżką. Na końcu dodajemy jabłka starte na tarce na grubych oczkach .Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 1 godzinę w 170 stopniach.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta polewamy je czekoladą mleczną na niej robimy napis Dla Mamy listkami zielonymi płatkami dekorujemy ciasto na nie kładziemy na około jagody goji w czarnej czekoladzie .Posypką posypujemy boki ciasta . Gotowe smacznego.Makowiec jest pyszny, wilgotny z delikatnym aromatem jabłka i bakali o różnych smakach
niedziela, 26 maja 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/05/Makowiec-japonski-z-jablkami-Dzien-Mamy.html