Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pomidorowa z nutą
kardamonu i ...Pączki na dzień mamy »Makowiec-japoński z
jabłkami -Dzień MamyPostanowiłam zrobić ciacho inne niż wszystkie. Wyszło przepyszne polecam . Właściwie Zrobiłam je na Dzień Mamy Więc polecam Dla wszystkich Mam z okazji Ich Święta :)200 g
maku mielonego BackMit280 ml
mleka100 gram
kaszy manny130 g
margaryny2 szklanki
cukru2 łyżki
miodu płynnego2 łyżeczki
proszku do pieczenia1
olejek migdałowy2 duże
jabłka6
jajek1 łyżeczka
cukier waniliowy z prawdziwa
wanilią Kamis50 g
suszonej żurawiny Royal Brand100 g
orzechy laskowe tarte BackMit50 g
migdały płatki50 g
morwa biała suszona możecie zakupić ją w www.gojishop.pl
Jagody goji w czarnej
czekoladzie możecie kupić je w www.gojishop.plNajpierw zacznijmy od najłatwiejszego czyli- Do garnka wlewamy 250 gram
mleka ( 1 szklanka) i wsypujemy suchy zmielony
mak oraz
miód płynny. Mieszamy do napęcznienia
maku czyli koło 8 minutTeraz miksujemy
jaja z
cukrem i
cukrem waniliowym . Dodajemy
mąkę z
proszkiem do pieczenia i ostudzony
mak z
olejkiem migdałowym , nadal miksujemy, dodajemy rozpuszczoną
margarynę . Teraz dodajemy
żurawinę orzechy laskowe ,
migdały płatki oraz
morwę białą suszoną ( wcześniej pocięłam ją na połówki ) i mieszamy składniki łyżką. Na końcu dodajemy
jabłka starte na tarce na grubych oczkach .Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 1 godzinę w 170 stopniach.Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta polewamy je
czekoladą mleczną na niej robimy napis Dla Mamy listkami zielonymi
płatkami dekorujemy ciasto na nie kładziemy na około
jagody goji w czarnej
czekoladzie .Posypką posypujemy boki ciasta . Gotowe smacznego.Makowiec jest pyszny, wilgotny z delikatnym aromatem
jabłka i
bakali o różnych smakach
niedziela, 26 maja 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter