Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Tort z mchu i
granatu - ...Naleśniki na wodzie gazowanej »Nototenie odkryłam jakieś pół roku temu . Nie miałam pojęcia , że taka
rybka istnieje . Białe
mięsko po usmażeniu lekko odchodzi od ości . Smaczna
ryba ma dużo łusek lecz nie ma z tym problemu. U nas raczej dostaniecie tylko mrożoną świeżej nigdzie nie widziałam . Postanowiłam zrobić z niej kotlety
rybne .1kg nototenia mrożona
bułka tarta 4 łyżki do środka do farszu
rybnegojajko 1 szt
pieprz biały mielony Kamis
sól morska ziołowa młynek Kamis do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
pietruszka listki pęczek1.Najpierw rozmroziłam
rybę .2. Oczyściłam z łusek , obcięłam płetwy.3. Zaczęłam filetować , nacinałam od karku jak ja to mówię, delikatnie odcinając białe
mięsko rybie , nóż wchodził głębiej , aż do końca i tak z obu stron.3.
Filety z ryby zmieliłam, dodałam
sok z cytryny ,
jajko ,
sól i
pieprz oraz
bułkę tartą wyrobiłam.4. Pokroiłam drobno listki
pietruszki i dodałam do farszu
rybnego.5. Wlałam
olej , włączyłam gaz i formowałam kotleciki obtaczając w
bułce tartej.6. Smażyłam z obu stron na rumiany kolor. Kotlety wyszły bardzo smaczne .




piątek, 17 stycznia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter