Wykonanie
Ciekawy przepis pochodzący z programu Ewy Wachowicz.
Ryba soczysta, z lekką nutą
chrzanu. Z lekką dlatego, że podczas pieczenia
chrzan traci swoją ostrość choć momentami dał o sobie znać :) bardzo smaczne danie, szybkie w wykonaniu, nie trzeba dużo składników. Zapiekana w piekarniku co za tym idzie nie ocieka tłuszczem a przede wszystkim czego bardzo nie lubię nie pryska
olejem po całej kuchni. Polecam :)

Składniki :4
filety rybnesok z cytrynyłyżka
masłasól,
biały pieprz ( może być czarny )
Masło roztapiamy. Fileta solimy,
pieprzymy z obu stron i skrapiamy
sokiem z cytryny.Blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy ją cienko roztopionym małem. Tym samym
masłem smarujemy
rybę. Filety układamy na blasze.Panierka :1 mały słoiczek
chrzanu3 kopiate łyżki
bułki tartejpozostałe roztopione
masło, które wykorzystywaliśmy wcześniejDo
masła dodajemy
chrzan i
bułkę. Mieszamy aż wszystko dobrze się połączy. Panierkę układamy na wierzchu filetów, pokrywając je w całości.Pieczemy 20 minut w temp. 180°CSmacznego :)Przepis bierze udział w akcji : Ekspresowo w kuchni i akcja
ryby